Om

RoadRacingpodden produceras av Oscar Poulsen och Jesper ”Biltema-mannen” Sjöström.

RoadRacing podden kommer att handla om förare, material, åkteknik, tävling. Maila oss gärna med tips på vad vi kan ta upp i podden.

rrpodden@gmail.com

 

Oscar Poulsen

Har kört lite olika hojar sen 2004. När jag var liten lånade jag morsans för stora skinnkläder och fick skjuts av farsan till fritids. Kanske 10 år senare skaffade han en ZX9 och sen dess har jag drömt om att åka sporthoj. Men jag haft en väldig respekt för sporthojar och velat köra mycket hoj innan jag köpte en själv. December 2015 kom det ut en CBR600RR -03 till riktigt bra pris. Jag körde hem den kors och tvärs mellan snöslasket och så fort våren tittade fram tog jag en prova på-dag med SMC på Arlanda och sen dess har jag varit helt fastnitad. Det blev en 7-8 bandagar under sommaren 2016. Jag tältade och jobbade som funktionär för att få råd att åka ytterligare några varv. Till hösten blev det en banhoj, samma modell som jag hade fast 2011 års modell och bankittad. Banhojen såld sommaren 2019 för att ha råd att plugga klart, ny hoj kommer att införskaffas så fort jag får ett jobb. Trafikhoj vet jag inte om jag kommer att äga nån. Nånting billigt kanske. Min gamla offroadare Yamaha Teneré har jag kvar.

På mc-klubben Rapidos bandagar på Kinnekulle träffades jag och Jesper. På förarmötet på morgonen frågade Jocke och Allan om det var någon som ville åka i snabba gruppen som inte anmält sig dit. Snubben som stod bredvid mig i depån räckte upp handen. Ok, har du kört här förut då, frågade dem. Eh, nä, sade han med blonda kalufsen. Ok, är det säkert det då att du vill åka i snabba? Du ska inte börja i medel och byta upp dig sen då? Va, näe, sade kalufsen. Aja ok då, men åk efter mig först, sade Allan och visade Jesper tydligt vilken kurva som är tv-kurvan, där man ska ta det riktigt lugnt. Yes yes, sade Jesper och kör rakt genom tv-kurvan ut i salladen det första han gör efter att Allan visat hur man ska åka. Det där är en intressant person tänkte jag.

Här på bilden är jag på väg mellan olika banor, från Gelleråsen till Kinnekulle, på väg från något väldigt roligt till något minst lika roligt. Bättre kan man inte ha det.

Lakritspipa.jpeg

Jesper Sjöström

Jobbar som kock till vardags och på bilden nedan lagar jag gratinerade getostmackor på Ålandsfärjan. Jag kommer väl inte direkt från någon familj med brinnande motorintresse men jag minns fortfarande i sjuårsåldern när jag fick åka med granngrabben ut och flagga när han körde cross. Sedan dess stod en motocross högst på varenda önskelista i barndomen. När jag var 23 så köpte jag en Yamaha Thunderace 1000 cc som jag tog mitt mc kort på. Jag måste säga att det är ett rent under att man överlevde dom kommande åren.

För några år sedan gjorde jag slag i saken och stack ner till Valencia och kollade finalloppet på motogp. Jag vart såld direkt och insåg att detta var det jag ska göra. Ljudet, farten, spänningen. Sedan dess har planen varit att börja tävla inom roadracing och jag tar små steg åt rätt håll varje år. 2019 är min andra säsong i Rookie 600 på min GSX-R600 och att tävla är verkligen det absolut roligaste man kan göra. Det är livet på sin spets och man utvecklas mycket som förare.

Jag älskar dagarna på banan, pillandet och problemlösandet i verkstan, och framför allt det sociala inom roadracing. Man träffar massor av gött folk, och som sagt var det så jag och Oscar träffades. Det var två riktigt blåsiga dagar på Kinnekulle och och jag minns jag tyckte synd om Oscar vars tält var platt som ett frimärke på grund av vinden. När jag kommit hem från Kinnekulle ringde Oscar och frågade om vi skulle starta en Podcast som handlade om roadracing, och svaret var givet, självklart!

jeppes kamera 416